Barion Pixel
A webáruházunk cookie-kat (sütiket) használ, hogy biztonságos vásárlás mellett, a legjobb felhasználói élményt nyújthassa. 

Műbőr táska ápolásáról...

Műbőr táska ápolásáról...
Hogyan és mivel szabad karbantartani táskáinkat?

Mint minden nő, adunk a megjelenésre. Egy egy piszokfolt vagy koszos aljú táska nem ronthatja az imidzsünket és megjelenésünket. Ha már otthon takarítunk és már mindennel végeztünk akkor ne feledkezzünk el a táskáinkról sem, mert noha használati tárgyak, de ezek is igénylik a törődést.

A következő néhány gondolatot vegyétek jótanácsnak melyet kedvenc táskáink tisztítására és ápolására szolgáljon.

Legelső szempont a táska anyaga kell, hogy legyen. Nem mindegy mivel tisztítjuk a műbőrt vagy a bőrt, a textilt és stb. Ha nem a megfelelő szert vagy módszert használjuk akkor sajnos többet ártunk mint használunk.

Fontos még a módszer is, hisz senki sem szeretné idő előtt a szeretett táskáját kidobni vagy eldugni a szekrény mélyére, mert már nem tündököl újkori pompájában.

   

Szeretném megosztani személyes tapasztalataimat és eljárásokat amelyekkel én takarítom a műbőr táskáimat.

Ezeknek a táskáknak a tisztítása pofon egyszerű, elég egy tisztítókendő (mikroszálas) vagy egy szivacs. Kizárólag langyos vagy szappanos vízzel látunk neki. Nagyon nagyon fontos, hogy csak nedvesítsük be a kendőt, nem áztathatjuk el a táskát, csak törölgetni fogjuk azt.

Egyéb súroló szereket felejtsük is el gyorsan, semmi más nem jöhet szóba! Viszont a cipőkhöz használt tisztítókat is nyugodtan felhasználhatjuk.

Körül vagyunk véve olyan anyagokkal, vagy amit most meg fogok veletek osztani, pl. tejjel, ami biztosan minden háztartásban megtalálható.

A tej roppant egyszerűen, de annál alaposabban és látványosan tisztítja meg kedvenc táskánkat.

Vigyük fel egy ronggyal a táskára, várjunk pár percet míg megszárad majd egy másik puha ronggyal töröljük át. Az átalakulás meggyőző lesz ezt elhihetitek.

A másik minden otthonban megtalálható „alapanyag” pedig az étolaj mint tisztítószer.

Itt annyiban más az eljárás mint a tejjel való takarításnál, hogy az étolajat hagyjuk rajta a felületen egy szűk órára, majd töröljük át és a fénye ragyogóbb lesz mint újkorában.

Ez biztosan kiszed minden foltot amiről már lemondtál... Ha a foltok szóba kerültek akkor lássuk néhány példát tipikusan gyakran előforduló piszokfajtákra.

Kávé és teafolt: itt nincs más teendőnk mint a jól bevált mikroszálas kendő amivel szárazra töröljük óvatos mozdulatokkal a kívánt felületet. Táskánk meg fogja hálálni az óvatos gondoskodást.

Ha elszíneződött a táskánk mert tegyük fel a farmerünk befogta akkor a már említett tejes tisztítási módszer ajánlott!

Mi történhet még táskánkkal? Rágógumi, ami rémálom ha csak a hajunkra gondolunk, nemigaz?

Nos egyet se kell félni hisz a rágót hagyni kell megszáradni a táskán és rá kell úgymond segíteni, jéggel vagy bármivel amivel meg tudod „fagyasztani”. Ezután csak le kell kaparjuk és nem károsítjuk vele az anyagot.

Remélem segítettem néhány praktikával megszabadulni a foltoktól és a bosszúságtól, táskánk még sokáig újszerű állapotban maradhat ha kicsit gondoskodunk róla és odafigyelünk rá.

Ha tetszett amit olvastál ne légy rest és oszd meg másokkal.

További érdekes cikkekért pedig ne felejts el gyakran ellátogatni az oldalunkra.

Bónusz tipp 

Amennyiben a műbőr táska elromlik, és nem tudjuk a gyártóhoz visszaküldeni, érdemes lehet egy bőrdíszműveshez, vagy kárpitoshoz elküldeni azt a javítás érdekében. Ők olyan szakemberek, akik szövet anyagokkal foglalkoznak, és magas szintű reperálási munkákat képesek ellátni, elvállalni. 

Tartalomhoz tartozó címkék: alkalmi táska laptoptáska táska
Főoldal Rólunk Kapcsolat