Barion Pixel

Újra Black Friday

Hol máshol is kezdhetnénk mint a szó eredeti jelentésénél?! Eredetileg eléggé negatív jelentéssel bírt maga a szó, mivel (mint minden más) amerikából induló őrület magáról a forgalmi, illetve kereskedelmi dugóról kapta a jelzőt. 

Fotó: Pinterest

A "fekete péntek" elnevezés magyarra lefordítva egészen pontosan az amerikában ünnepelt hálaadás követő péntek este, ha már egészen pontosak akarunk lenni.

Egészen vissza kell kanyarodjunk az 1960-as évekig, mára már teljesen átformálta a világot. Innen indul a nagy karácsonyi bevásárlási roham. A kereskedőknek sikerült átformálni ezt a negatív jelentést és a saját üzleti javukra fordítani az évek során. Talán elmondhatjuk, hogy igen, sikerült is nekik. 

Na de nézzük is itthon milyen jelentősséggel bír ez a nap. Magyarországon először 2013-ban tartották meg a kiskereskedelemben ezt a Fekete Péntek vagy Black Friday akciót. Nem történt más mint hatalmas "akciókkal" és akár ingyenes szállítással, más kedvezményekkel csábítva a vásárlókat minél több pénz elköltésére. 

Mondhatjuk, hogy a kereskedők számára ez igazi ünnepnappá vált az évek alatt. Nem is csoda, hisz legtöbb üzletben csak beállítják, hogy hatalmas akciók és leárazások vannak, de lehet egy héttel a "nagy nap" előtt is ugyanannyiba kerültek azok a bizonyos termékek amelyeken most ott díszeleg a nagy AKCIÓ felirat.

Nem túlzás állítani, hogy a kereskedők számára ez az év legjobban várt napja, hisz itt nem mi, hanem leginkább ők járnak jól. 

Érdekesség még a tény, hogy a hálaadás napja nem minden évben ugyanakkorra esik, úgy nevezett mozgó ünnep, tehát nincs állandó dátum amit be kell minden év elején vésnünk a naptárunkba. A lényeg amit meg kell jegyezzünk az a hálaadás követő pénteki nap, viszont vannak üzletek ahol hamarabb elkezdődik , sőt olyan is előfordul ahol a következő héten is folytatódnak az akciók és kedvezmények. Amerikában ezt a "cyber monday-nek, vagy "cyber weeknek" nevezik.

Fotó: Pinterest

Nem is csoda ha elhúzzák, hisz egész éves bevételük egy jó részét ezen időszakban realizálják.

Vajon tényleg ennyire szomorú a helyzet? Természetesen nem. Eszemben sem volt rossznak beállítani ezt az őrületet, aki nyitott szemmel jár és figyeli ezen időszak előtt is az árakat, az akár jól is járhat egy jó kis egyet fizet kettőt kap akcióval, vagy ingyenes szállítással bizonyos termékekre.

Milyen termékek keresettek ezen időszakban? Sláger volt és lesz is ezentúl a műszaki cikk, ezen belül tablet, telefon, okoscuccok, háztartási kis és nagygépek tömkelege, de a hölgyek előszeretettel raktároznak be parfümökből, kozmetikumokból, remélhetőleg tőlünk vásárolt táskákból is. 

Szeretnénk kiemelni, hogy a ZoMa Divat webáruház nem kívánja rossz véleménnyel illetni ezt az időszakot, egyetlen célunk a tájékoztatás, így mindenki körültekintő lehet azzal kapcsolatban, hogy mit és mennyiért és hol vásárol meg.

Mi mindig átlátható módon és előre jelezzük az ügyfeleinknek mikor és milyen akció várható. Árainkról és leendő kedvezményeinkről a leggyorsabban és legegyszerűbben a hírlevelünkre feliratkozva értesülhetnek a kedves vásárlóink. 

Legyünk körültekintőek és használjuk javunkra a Black Friday adta lehetőségeket.

Jó spórolást mindenkinek! :)

Tartalomhoz tartozó címkék: táska
Főoldal Rólunk Kapcsolat