Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Milyen pelenkázótáskát válasszunk?

Milyen pelenkázótáskát válasszunk?
Méret, szín, praktikusság? Mindent át kell gondolni!

Tegyük fel, hogy vettünk egy új babakocsit és kaptunk hozzá egy pelenkázótáskát, vagy baba - mama táskát, ki, hogy szereti nevezni.

Adott a kérdés, szükségünk van-e rá? Van nekünk több táskánk is, oldaltáskánk és válltáskánk, esetleg egy méretes hátizsák amibe (szerintünk) minden belefér. 

Pedig a válasz igen!

Szükségünk lesz rá mindenképpen, a cikkünkben leírjuk, hogy miért vegyük, és miért is fontos a jó választás és elgondolás, mert a későbbiekben is hasznát fogjuk venni ezeknek a baba – mama táskáknak.Tehát eldöntöttük, kell nekünk a táska. Első szempont amit figyelembe kell vennünk az a méret.

Legyen nagy? Legyen mindennek helye benne, igaz?

Nem kevésbé fontos az a tény is milyen rekeszek és tárolók vannak benne? Mivel pelenkázóstáskának vesszük elsősorban ezért fontos a cumisüveg tároló, mely nem ártana ha thermo béléses lenne.

Külön rekesz kell a popsitörlőnek, a váltás ruhának, melegebb ruházatnak is, játékok és ne feledkezzünk meg magunkról sem, hisz nekünk is van mobilunk, irataink, pénztárcánk stb.

 

Következő pont amit át kell gondolnunk az pedig a táska anyaga. Személyes véleményem az, hogy a merev kialakítás sokkal előnyösebb több szempontból is. Könnyen pakolható és könnyen kereshető. Nem kell felforgatnunk mindent benne, első körbetekintés után már meg is van az amit keresünk, hisz mindennek megvan a helye. Sok rekesz, sok tároló, alap dolgok.

A színt is említsük meg hiszen tisztítanunk is kell majd, letesszük a földre, tömegközlekedésen utazva, padra, esős – havas időről ne is beszéljünk. Előny talán a sötétebb szín? Ami a cikkünk későbbi bekezdésében még más miatt is előny lesz.

 

Nézzük meg mi a helyzet a hordozhatósággal? Kézben vagy háton, vállon és a babakocsin is hordani fogod? Igen. Az összes kritériumnak megfelelnek a mi táskáink. Egyszerűen felakaszthatod a babakocsira vagy ha gondolsz egyet felkapod a hátadra és máris hátizsákként vagy hátitáskaként funkcionál tovább. E mellett kézben is viheted de akkor a kezeid nem szabadok és arra nyilván mindig szükséged van a gyerek mellett.

Ezeknek a baba – mama táskáknak állítható vállpántja van, teljesen személyre szabható és még jól is néznek ki.

Tehát gondoljuk át pontosan milyen időtartamra fogod használni, milyen funkciókat lásson el mindenféleképpen.

 

Most pedig apapercek következnek. Rájuk is kell gondolnunk mert lesz és van is olyan alkalom amikor ők viszik le a gyereket a játszótérre vagy mennek el vele bevásárolni. Nem vagyok benne biztos, hogy a világító pink táska nagy örömet fog nekik okozni, ezért a bőséges színválasztékunkból nekik is tudunk kedveskedni. Igen, szükségünk lesz egy apás színre is ami a lehető legkreatívabb szín, azaz a fekete és sötétkék, nemde?

Tegyük fel eltelt néhány év és már nincs igénybevéve a táska úgy mint régen. Már sétál mellettünk a kicsi és akár kirándulni is eljutottunk.

Viszont hátitáskaként még mindig hasznos, most lehet nem cumisüveg meg pelenka lesz benne hanem szendvics és üditő. (Ugye milyen jól jön a thermos zseb?) Foglaljuk össze cikkünk végén a főbb szempontokat amelyek segítenek majd a megfelelő táskaválasztásban.

 1. Csak kifejezetten pelenkázó vagy baba – mama táskát keresünk?

 2.  Gondolunk a jövőre is! Hátizsákként vagy kézitáskaként is hordani szeretnénk még?

 3.  A párunk el fogja vinni valaha is egyedül a gyereket?  Színválasztás...

 4.  Mekkora méret az amit még elbír a hátunk vagy a kezünk? A babakocsi mindent ki fog bírni. :)

Remélem segítettünk valamelyest a helyes döntésben és a vásárlóink között üdvözölhetünk majd Téged is!

Jó böngészést a táskáink között és kívánunk jó választást is!

 

Tartalomhoz tartozó címkék: hátitáska táska válltáska
Főoldal Rólunk Kapcsolat