Barion Pixel

Hátitáskák tisztításáról röviden

Hátitáskák tisztításáról röviden
Gyakori probléma az, hogy mivel is érdemes megtisztítatani a hátitáskákat, hátizsákokat. Összetett, bonyolult dolog is lehet, rengeteg érv szól mellette és ugyanennyi nagyjából ellene is. Vizsgáljuk meg a kérdést, nem titkoltan a válasz valahol a kettő között található meg.

Milyen anyagból is készült a hátizsák?

Elsődleges szempont a tisztítás megkezdése előtt, miszerint milyen anyagból is készült a hátizsákunk vagy hátitáskánk, e mellett a funkciója, a használata sem elhanyagolható. Egy rohangálós, városba bemenős, vásárlós hátitáska is más, egy túra hátizsák, vagy egy iskolai darab is más tisztítást igényel. 

Azok a hátitáskák amelyek mindennapos használatban vannak elég sok szennyeződést képesek magukra "szedni". Sok különböző kosz folt vagy olyan piszkos dologgal érintkezik amelyek nyomot hagynak rajtuk. Rendszeres, időközönkénti tisztítás javallott, ezek általában nem egyszerű műveletek és időigényesek is. 

Szerencsénk, hogy ez a típus annyira nem kényes, de ez attól is függ, hogy milyen anyagból készült, egy kínai boltban kapható olcsó táskát elég csak bedobni a gépbe 30-fokra és kész is vagyunk, kiterítjük száradni és már használatba is lehet újra venni. Nincs gond, előtte természetesen alaposan vizsgáljuk át és vegyünk ki belőle minden szemetet.

Lássuk a bőr hátitáskákat milyen módszerrel tudjuk megszabadítani a kosztól?

Itt ebben az esetben már egyáltalán nem mindegy mivel kezdünk neki a munkának. A történet sokkal árnyaltabb mert noha számos tisztítószer rendelkezésünkre áll amelyek bőr táskákhoz készültek, de feltesszük magunknak a kérdést, nem lenne otthoni körülmények között, a háztartásban található szerekkel megtakarítani a kedvencünket?

Első körben egy puha száraz ronggyal áttörölni érdemes, napi rendszerességgel, vigyázzunk arra, hogy ezt a ruhát másra ne használjuk.

Ne kapkodjuk el a dolgot, kíméletesen, óvatosan kezdjünk neki, ha a táskánk nagyon szennyeződött akkor nedves, mosószerrel kevert vízzel lássunk neki. Apró felületeket takarítsunk meg mindig így haladjunk szépen. Ha kész itassuk fel a nedvességet róla. Ezt azért muszáj így csinálnunk mert a bőr nagyon gyorsan szívja be a vizet, és ez esetben nem lenne jó ha a mosószert szívná magába. 

Pici folt esetén az ecet tökéletes választás, ehhez víz és egy szivacs. Dörzsöljük át utána egy száraz szivaccsal.

Minden háztartásban megtalálható a nedves törlőkendő, ez mindent eltűntet minden felületről. Úgyis van mindig nálunk popsitörlő, most hasznát is vesszük.

Általános tisztítás esetén máshoz kell folyamodnunk. A szalmiákszesz és egy liter víz összekeverve ami hatékony lehet még a hátizsákunk megtisztításában.

Amint készen vagyunk kenjük be lanolinnal, ez puhítja a bőr táskát.

Mi a helyzet az iskolatáskával?

Most is a táska ürítésével kezdjük a sort. Még egy papírdarab is bajt tud okozni, ügyeljünk arra, hogy totálisan üres legyen a hátitáskánk. 

Mellőznünk kell a mosógépes megoldást. Tönkre fogja tenni a táskánkat, plusz a mosógépnek sem tesz jót. Kézzel és puha szivaccsal lássunk neki a foltnak.

Az iskolatáska tisztítása külön cikket érdemel, ezért tarts velünk és a következő alkalommal ezt a témakört fogjuk kivesézni.

Tartalomhoz tartozó címkék: hátitáska táska
Főoldal Rólunk Kapcsolat