Barion Pixel
A webáruházunk cookie-kat (sütiket) használ, hogy biztonságos vásárlás mellett, a legjobb felhasználói élményt nyújthassa. 

Bowling táskákról röviden!

Bowling táskákról röviden!

Maga a bowling mint a játék, több ezer éves múlttal rendelkezik, igazán népszerű csak a XX. században lett. Eleinte a játékosok maguk cipelték a golyóikat, ebből létezett sokféle méretű és súlyú darab is. Sokáig nem is kellett várni, meg is születtek ezek a táskák is, melyek bowling táskának nevezünk.

Habár bőröndként is használjuk, a formáját tekintve innen eredeztethető a neve. Ezek a táskák igazán erős bőr anyagból készültek, hisz strapabírónak kellett lenniük, az első példányok már az előző évszázad elején megjelentek a piacon. Gyakran a félmázsás súlyokat is ki kellett bírniuk ezért erősített anyagból, manapság már kevésbé megtalálható remek minőséggel készültek.

Arra ne gondoljunk, hogy ezek mostanság megállnák a helyüket a divatvilágban, hisz inkább a funkcióra törekedtek a készítők és nem a külcsínyre.

Aztán áttörés következett és az 50-es évek után már megjelentek a divatszakemberek és felemelték ezeket a típusú táskákat is a rivaldafénybe. Mint maga a sport, a bowling táskák inkább az Egyesült Államokban volt népszerű eleinte. Láthattuk filmekben, hogy mindenféle sporteseményeken egy azonos mintájú, úgynevezett egyenruhát viselnek a sportolók, nincs ez manapság sem másképp akár amatőr szintről beszélünk, akár profi klubbokról.   

Később ahogy teltek az évek, évtizedek, a nagyobb divatcégek próbálták úgy formálni ennek a táskatípusnak az arculatát, hogy időtálló legyen és ez a forma meg is feleljen a modern divatnak. A 90-es évektől kezdve újra fellángolt a bowling táska láz, a régi stílus újra megjelent rajtuk és éppen ezért a csak funkcionális táska elhelyezkedett a hétköznapokban is.

Kettő irányba indult el a trend és a kifejezetten sport szándékkal megvásárolt bowling táskákat csak a hivatalos sportolók vásárolják. 

A másik rész, amibe gyakorlatilag a hétköznapi ember, tehát mindenki beletartozik, már utazáshoz és bőröndként tekint ezekre a táskákra.

Ilyen táskákat tartunk mi is a boltunkban, már ha beszéltünk a trendről és a követendő divatról, akkor nem mehetünk el a bagoly mintás bőrönd mellett, helyet kapott cikkünkben a cuki kiskutyus mintás bőrönd is, illetve a kicsit visszafogottabb szürke mintás bőrönd. 

3 féle stílus de mégis mindenki megtalálhatja a szívének kedves darabot!

 

Tartalomhoz tartozó címkék: táska
Főoldal Rólunk Kapcsolat